APK

Bij Autobedrijf KeCo bent u verzekerd van een onafhankelijke keuring. Aangezien wij de keuring uit laten voeren door een onafhankelijke partij, weet u altijd waar u aan toe bent. Wij hebben dus geen baat bij het afkeuren van uw auto. Zo bent u er zeker van dat u niet meer kosten maakt dan noodzakelijk.

 

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring en is een technische controle van de auto waarbij gekeken wordt naar verkeersveiligheid en milieu. Tijdens de APK wordt er gekeken naar o.a. de remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie.

 

U kunt uw auto al tot twee maanden voor uw APK-vervaldatum laten keuren, zonder dat de vervaldatum voor volgend jaar wijzigt. Op deze manier bent u er zeker van dat uw auto op tijd gekeurd is. Klik hier om te controleren wanneer uw auto gekeurd dient te worden.

Tijd voor de APK? Neem dan contact met ons op!

Auto’s met een bouwjaar na 1 januari 2015
Alle voertuigen met het bouwjaar na 1 januari 2015 met een benzinemotor hoeven pas na vier jaar voor de eerste keer gekeurd te worden. Daarna twee keer om de twee jaar en daarna ieder jaar, zoals ook op oudere auto’s van toepassing is. Bij een diesel auto werkt dit anders; daarbij moet de eerste APK plaatsvinden na drie jaar en daarna ieder jaar.

 

Auto’s met een bouwjaar voor 1 januari 2015
Voor voertuigen met het bouwjaar voor 1 januari 2015 is de APK nodig na drie jaar en daarna ieder jaar. Heeft u een auto die ouder is dan 30 jaar, dan geldt daarvoor een tweejaarlijkse APK. Auto’s voor 1960 hebben geen keuringsplicht meer, maar we raden u wel aan om deze auto goed te (laten) onderhouden.