Tuning

Naast het reguliere onderhoud en reparaties van uw auto, doen wij ook veel aan tuning. Hierbij kunt u denken aan chiptuning, grotere turbo's, intercoolers en uitlaten.

 

Chiptuning verbetert de prestaties van uw auto en optimaliseert het motormanagement. Het doel hiervan is om uw motor krachtiger, zuiniger, soepeler en sneller te maken. Autobedrijf KeCo is als een van de weinige autobedrijven hierin gespecialiseerd. U kunt bij ons uw auto op professionele wijze laten chiptunen. Wij maken uw auto krachtiger en zuiniger!

Wat gebeurt er tijdens een chiptuning?

Veel motoren worden tegenwoordig aangestuurd door een Electronic Control Unit (ECU). Deze regelt onder meer de ingespoten hoeveelheid brandstof, de turbodruk en het ontstekingstijdstip. Dit allemaal als functie van parameters, zoals: toerental, temperatuur en dichtheid van de lucht, stand van het gaspedaal, accuspanning etc. Met chiptuning stemmen wij die parameters beter op elkaar af. Hierdoor kan uw auto sneller optrekken en wordt de topsnelheid verhoogd. Ook kunt u uw brandstofverbruik verminderen omdat het rendement van de motor wordt verhoogd. De motor wordt levendiger en reageert sneller op gaspedaalbewegingen.

Turbo upgraden

Wij kunnen uw turbo upgraden tot maximale prestaties. Door een aantal aanpassingen aan uw turbo kunt u een vermogenswinst behalen tussen de 40 en 100 pk. Per turbo kan dit verschillen. Hierbij moet u wel door ons de software laten aanpassen.  Het kan ook zo zijn dat u gebruik moet maken van een grotere intercooler, injectoren etc.

 

Wilt u meer weten over het upgraden van uw turbo of het chiptunen van uw auto? Neem dan contact met ons op.